"Міста-сади": перспективи та реальність (будівництво та реконструкція промислових міст України в 1920 – 1930-і роки) - Ткаченко, В.Г. (Культура народов Причерноморья, 2006)
Метою наукової розвідки є аналіз передумов, основних напрямків та особливостей реконструкції та будівництва промислових міст України в зазначені роки.