Біс(N-фенілантранілати) неперехідних металів – антиокиснювальні присадки до органічних сполук - Суховєєв, О.В.; Ковтун, Г.О.; Суховєєв, В.В. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2007)
Виявлено, що біс(N-фенілантранілати) металів MеL2 (Ме = Mg, Ca, Sr, Ba) обривають ланцюги окиснення органічних сполук (етилбензолу, ізопропілбензолу, н-декану) та їх технічних сумішей (мастильні базові оливи на основі алкілбензенів МАС 14Н, І-12А за реакцією пероксидних радикалів з координованими >NH- і >N- групами лігандів. Під час окиснення етилбензену (90 °С) виміряно константи швидкості реакції (С6Н5СН(ОО)СН3 + MеL2): (3,8 ± 0,2)*104 (Ba), (2,8 ±0,3)*104 (Ca), (1,2 ± 1)*104 (Sr), (0,8 ± 0,1)*10 4 л/(моль*с) (Mg).