Основные компетенции специалиста по управлению персоналом в США и Великобритании - Каганова, С.Д. (Економіка промисловості, 2011)
Аналізуються різні визначення компетенцій і особливості їх використання в контексті навчання і розвитку персоналу в США і Великобританії. Робиться спроба розкрити поняття «компетенція». Функціональні і когнітивні компетенції все частіше додаються до поведінкових компетенцій у США, тоді як у Великобританії когнітивні і поведінкові компетентності включаються в моделі професійних функціональних компетенцій. Ключові слова: знання, навики, компетентність, персонал.