Особенности системы антиоксидантной защиты тканей черноморской камбалы калкан при кратковременном голодании - Гостюхина, О.Л.; Головина, И.В. (Доповіді НАН України, 2011)
Визначено активність глутатіонпероксидази (КФ 1.11.1.9), глутатіонредуктази (КФ 1.6.4.2), каталази (КФ 1.11.1.6), а також вміст відновленого глутатіону і ТБК-реагуючих продуктів у печінці, гонадах, зябрах, червоних і білих м'язах статевозрілих особин чорноморської камбали калкан, які голодували від 3 до 8 діб. За умов короткочасного голодування встановлено флуктуації параметрів антиоксидантного комплексу та пероксидного окиснення ліпідів. Значних змін прооксидантно-антиоксидантного балансу не виявлено, компенсаторні реакції свідчать про досить високу буферну ємність антиоксидантної системи досліджених тканин камбали.