Аграрні мотиви у великодній обрядовості українців Східної Бойківщини (кінець ХІХ – середина ХХ століття) - Пуківський, Ю. (Народна творчість та етнографія, 2010)
На основі проаналізованих джерел та власних польових записів автор розглядає локальну специфіку великодньої обрядовості українців Східної Бойківщини. У статті виокремлено комплекс вірувань, звичаїв та обрядів, пов’язаних з аграрною символікою.