Мовна ситуація на медіаринку України та Північного Приазов’я - Гвоздєв, В.М. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті проаналізовано історичні коріння й характерні особливості мовної ситуації, що склалася на медіаринку України та, зокрема, у таких її регіонах, як Крим, Донбас, Запорізька область, Північне Приазов’я. Автор досліджує способи захисту національного медіапростору України від зарубіжної інформаційної експансії та їх ефективність. Ключові слова: мовна ситуація, медіаринок, інформаційний простір.