“Poemat o mieście Lublinie”/“Поема про місто Люблін”: семіотизація простору/простір семіотизації - Дуркалевич, В.В. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті проаналізовано функціональну подібність на осі intentio operis – intentio lectoris. Представлено інтерпретаційні моделі міста-як-тексту на матеріалі твору Ю. Чеховича “Поема про місто Люблін”. Ключові слова: місто-як-текст, місто-палімпсест, місто-скрипт.