Пітер Уотерс і фазова консервація бібліотечних документів - Омельченко, М.; Затока, Л. (Національна бібліотека України ім.В.І.Вернадського, 2007)
Висвітлено проблеми збереження документів з ослабленою матеріальною основою, превентивним заходом якого вважається зберігання їх у мікрокліматичних контейнерах із безкислотного картону. Фазова консервація як спосіб збереження бібліотечних фондів детально розглянута одним із провідних вчених-практиків у цій галузі Пітером Уотерсом.