Особенности перемежающихся хаотических процессов в кусочно-непрерывных системах - Жуйков, В.Я.; Кириленко, А.В.; Количенко, М.Е. (Доповіді НАН України, 2011)
Розкрито структуру хаотичних коливань, характерну для кусково-неперервних систем, і показано, що виявлені процеси являють собою новий клас руху фізичних об'єктів з перемежованими хаотичними коливаннями, кожне з яких складається з цілочислової неперіодичної фрактальної послідовності та детермінованої хаотичної складової з властивою їй сталою процесу.