Сайтспецифічна ендонуклеазна активність нитчастої ціанобактерії Plectonema boryanum - Цимбал, Н.В.; Самойленко, В.А.; Товкач, Ф.І. (Доповіді НАН України, 2011)
З нитчастої ціанобактерії Plectonema boryanum CALU 465 виділено сайтспецифічну ендонуклеазу PboI. Фермент отримано послідовною хроматографією на колонках з DEAE-Toyopearl, фосфоцелюлозою і блакитною сефарозою. Дана ендонуклеаза рестрикції, подібно до Bam HI, впізнає та розщеплює паліндромну послідовність GGATCC. Фермент належить до II типу ендонуклеаз рестрикції. Оптимальна активність ферменту спостерігається при температурі 45 °С, pH 7,5, іонній силі 100 мМ.