Механізми регулювання соціально-політичних конфліктів в умовах трансформації українського суспільства - Білецька, Т.В. (Збірник наукових праць "Політологічні студії", 2010)
У статті автор робить спробу познайомити читачів із сучасними механізмами регулювання і вирішення соціально-політичних конфліктів. Здійснено аналіз різних підходів до понять «компроміс» та «консенсус», запропоновано класифікацію їх типів і рівнів, а також зосереджено увагу читача на їх позитивній ролі в системі управління соціально-політичними конфліктами. Автор знайомить із найбільш уживаними управлінськими методиками реагування на конфліктогенні ситуації українського макросередовища і тими випадками, коли застосування кожної із них є найбільш ефективним.