Соціалізація особистості як основа формування і втілення системи політичних цінностей на національній основі - Березенська, О.М. (Збірник наукових праць "Політологічні студії", 2011)
У статті, проаналізовано сутність, особливості, етапи та умови політичної соціалізації особистості як способу формування самостійного, відповідального, соціально активного суб’єкта політичного процесу з чітко визначеними інтересами та ідеологічними орієнтаціями. Робиться спроба довести, що соціалізація особистості в умовах модернізації українського суспільства сприяє формуванню і втіленню системи політичних цінностей на національній основі.