Інформаціоналізм: метаморфози суспільства і політики - Городецький, О.О. (Збірник наукових праць "Політологічні студії", 2011)
У статті автор, поєднуючи дескриптивний та аналітичний методи, намагається ідентифікувати типологічні ознаки інформаціонального суспільства, що інтегративно виявляють себе у глобальному та локальному (регіональному) функціонуванні економіки, соціальних мереж, політики, культури та науки. Стверджується, що хронологічні параметри ідентифікації різних етапів еволюції суспільства є другорядними, несуттєвими у межах політичної науки; на то місце пропонується матриця сутнісних логічних ознак, яка побудована на взаємодії позаекономічних, власне економічних (інструментальних) та надекономічних (символічних) аргументів суспільної архітектури, що дає можливість адекватно описати траєкторії політики та влади в сучасному глобальному світі.