Ґрунтові особливості соснових насаджень Новгород-Сіверського Полісся, уражених кореневою губкою - Усцький, І.М. (Науково-виробниче видання "Лісовий журнал", 2011)
В умовах Новгород-Сіверського Полісся проведено порівняння водно-фізичних властивостей ґрунтів в осередках усихання та в міжосередковому просторі уражених кореневою губкою соснових насаджень.