Біопродуктивність та депонований вуглець соснових насаджень, створених на землях, що вийшли із сільськогосподарського використання - Лакида, П.І.; Василишин, Р.Д.; Домашовець, Г.С.; Терентьєв, А.Ю.; Лащенко, А.Г.; Лакида, І.П. (Науково-виробниче видання "Лісовий журнал", 2011)
Наведено результати моделювання біопродуктивності за компонентами фітомаси соснових насаджень, що створені на староорних землях в умовах Українського Полісся. Представлено нормативно-довідкові таблиці динаміки біотичної продуктивності та депонованого вуглецю, а також комплекс якісних показників компонентів фітомаси дерев сосни звичайної.