Концептуальний підхід до інтеграції науки, вищої освіти і виробництва - Землянкін, А.І.; Підоричева, І.Ю. (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2009)
Узагальнено погляди вчених на можливі варіанти і сценарії інтеграції науки, освіти і виробництва. Обґрунтовано концептуальний підхід до взаємодії наукових організацій, вищих навчальних закладів і виробництва на основі взаємовигідного конструктивного партнерства. Взаємозв’язок партнерів по інтеграції запропоновано втілювати у формі програмно-проектного науково-освітньо-виробничого комплексу на договірних засадах.