Фінансове забезпечення процесу відтворення інтелектуального потенціалу країни - Веретенникова, О.В.; Крикун, Н.О. (Управління економікою: теорія та практика, 2010)
Запропоновано авторське визначення категорії «інтелектуальний потенціал». Проаналізовано залежність розвитку інтелектуального потенціалу країни від стану фінансового забезпечення процесу формування його окремих складових. Проведено кореляційно-регресійний аналіз взаємозв’язку між обсягами фінансування науково-технологічної сфери і кількістю заявок на об’єкти інтелектуальної власності.