Про можливості залучення соціоекономіки до прискорення інноваційного розвитку - Мельцер, Л.Г. (Соціоекономіка, 2009)
Розглянуто проблеми залучення можливостей соціоекономіки для з’ясування й виправлення стану з інноваціями в Україні. Зроблено спробу дослідити розвиток положень соціоекономіки від її джерел до гострих ситуацій сьогодення, а також зазирнути в майбутнє цієї науки. Відзначено наявність в Україні висококваліфікованих кадрів, необхідних для розвитку науки, створення конкурентних переваг вітчизняної економіки.