Кінетична модель інгібуючої дії фулерену С60 при окисненні бензилового спирту - Ковтун, Г.О.; Жила, Р.С.; Каменєва, Т.М. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2007)
Показано, що фулерен С60 обриває ланцюги окиснення бензилового спирту під час взаємодії з алкільними і пероксильними радикалами. За даними кінетичних досліджень оцінено константи швидкості k7 (ROO + C60) = 2,84*102, k8 (R + C60) = 1*107 л/(моль*с) і стехіометричний коефіцієнт обриву ланцюгів окиснення RH f ≈ 2 при 50 °С.