Контрактова площа: вчора, сьогодні, завтра - Шевченко, В. (Відлуння віків, 2011)
Валентина Шевченко добре відома киянам як архітектор-реставратор, автор інвентаризації історико-культурної забудови Подолу, проекту регенерації Контрактової площі 1976 року, відновлення Гостинного двору, фонтану “Самсон” з ротондою, церкви Пирогощої Богородиці, наріжного будинку площі та вулиці Сагайдачного, реставрації Контрактового будинку. Незважаючи на досить поважний вік (нещодавно Валентині Петрівні виповнилося 85 років, з чим редакція журналу від душі її вітає), авторка не залишається байдужою до будь-яких подій, що відбуваються в пам’яткоохоронній сфері столиці. Сьогодні вона вкрай занепокоєна долею визначних пам’яток стародавнього Києва, зокрема, її хвилює ситуація з історико-культурною спадщиною одного із найцікавіших і найстародавніших районів міста — Подолу.