Життя за покликом серця. До 75-річчя від дня народження І.Т. Чернякова - Рябова, В.; Титова, О. (Відлуння віків, 2011)
Іван Тихонович Черняков — відданий археології, одержимий нею понад півстоліття учений, ім'я якого, його науковий доробок вже давно складають гордість української археології не лише в нашій державі, а і далеко за її межами.