Нові методики аналізу мутацій у деяких екзонах генів PAG та CFTR людини з використанням денатуруючого градієнтного гель-електрофорезу - Соловйов, О.О.; Голомідов, Д.О.; Лівшиць, Л.А. (Інститут біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України, 2008)
Розроблено діагностичні методики для детекції мутантних варіантів деяких екзонів генів РАН (фенілкетонурія) та CFTR (муковісцидоз) методом денатуруючого градієнтного гель-електрофорезу (DGGE). Показано високу ефективність методу для використання у програмах скринінгу цих тяжких спадкових захворювань серед населення України.