Новий амперометричний біосенсор на основі гліцеролоксидази для визначення вмісту гліцеролу - Горюшкіна, Т.Б.; Шкотова, Л.В.; Гайда, Г.З.; Клепач, Г.М.; Гончар, М.В.; Солдаткін, О.П.; Дзядевич, С.В. (Інститут біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України, 2008)
Проведено порівняльний аналіз ефективності використання різних за способом одержання та характеристиками препаратів гліцеролоксидази для створення амперометричного біосенсора, призначеного для визначення вмісту гліцеролу. Вибрано препарат ферменту, після іммобілізації якого на поверхню перетворювача сенсор демонструє найкращі аналітичні характеристики. Визначено рН оптимум роботи амперометричного біосенсора, показано, що величина буферної ємності та концентрація фонового електроліту не впливають на його роботу. За допомогою створеного амперометричного біосенсора на основі іммобілізованої гліцеролоксидази здійснено аналіз гліцеролу у модельних розчинах.