Європейська колективна пам’ять та ідентичність - Мартинов, А. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2010)
У статті аналізуються проблеми взаємодії європейської колективної пам’яті та ідентичності. Показано вплив історичної пам’яті на суспільну ідентичність.