Сучасні підходи до контролю кількісного вмісту діючих компонентів комбінованих лікарських засобів - Диль, О.Д.; Виноградова, К.Г.; Мінченко, О.Г. (Інститут біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України, 2008)
Важливою умовою контролю якості комбінованих лікарських препаратів з різними діючими речовинами є ідентифікація цих активних компонентів та визначення їх кількості, а також виявлення і аналіз домішок. На основі високоефективної рідинної хроматографії розроблено ефективний метод контролю якості комбінованого лікарського препарату, діючими компонентами якого є леводопа та карбідопа, що мають подібну хімічну структуру і вміст яких у препараті різниться на порядок. Метод внесено в аналітичну нормативну документацію для проведення контролю у процесі виробництва готових форм препарату та вивчення його стабільності під час зберігання.