Пересічна людина в історичному вимірі (с. Березно на Холмщині) - Осташ, Н. (Україна-Польща: історична спадщина і суспільна свідомість, 2012)
Висвітлено матеріальне і духовне життя, побут, освітні, релігійні і звичаєві традиції звичайної людини з села Березна на Холмщині.