Писемні джерела з історії Галицької (Львівської) єпархії XII–XVIII століть - Скочиляс, І. (Український археографічний щорічник, 2010)
У статті розглядаються основні види писемних джерел з історії Галицької (Львівської) єпархії XII–XVIII ст. Переважно це документи церковного походження, випродукувані папськими, патріаршими, митрополичими й єпархіальними канцеляріями, а також локальними духовними інституціями й представниками кліру і мирян Латинської, Православної й Унійної церков. Особливу увагу звернуто на масові джерела, що виступають першорядним носієм інформації про культурне й релігійне життя українського соціуму та пастирсько-адміністративну діяльність вищого духовенства Київської митрополії.