Документи органів безпеки УСРР щодо життя та діяльності Екзарха України митрополита Михаїла (Єрмакова) (1862–1929) - Преловська, І. (Український археографічний щорічник, 2010)
Статтю присвячено оглядові документальних архівних матеріалів, у яких відображено життя та діяльність Екзарха України митрополита Михаїла (Єрмакова) впродовж 1920-х рр. Здійснено аналіз документів, віднайдених у Галузевому державному архіві Служби безпеки України, зокрема секретних щотижневих зведень Секретного відділу ГПУ УСРР про таємні операції щодо організації церковних розколів у середовищі Православної церкви в Україні.