Михайло Грушевський та Олександр Левицький у світлі епістолярних і мемуарних джерел - Панькова, С. (Український археографічний щорічник, 2010)
Взаємини історика Михайла Грушевського та священика Олександра Левицького розглядаються на основі нових відомостей, виявлених у листуванні львівського професора та скало-подільського пароха, а також у неопублікованій частині щоденника вченого за 1904–1910 рр. Уточнюються та доповнюються важливі деталі з приватного життя М. Грушевського, зокрема обставини його вінчання з Марією Вояковською. Особливо виразно ці джерела підкреслюють роль Олександра Левицького в культурно-освітньому та суспільно-політичному житті Галичини кінця ХІХ – початку ХХ ст.