Гормональні механізми поліваріантного впливу біоактивної води Нафтуся на одутлість - Фучко, О.Л.; Богдан, М.Ф.; Флюнт, В.Р.; Шологон, Р.П.; Гребінюк, А.І. (Медична гідрологія та реабілітація, 2009)
Показано, что поливариантная динамика одутловатости у женщин с гиперплазией щитовидной железы, принимавших биоактивную воду Нафтуся, обусловлена однонаправленной динамикой уровня прогестерона и противоположной - свободного, но не общего трийодтиронина.