Оценка показателей гормонально-метаболического и адаптационного потенциала у детей онкологической группы после реабилитации на курорте Трускавец - Поберская, В.А.; Янченко, Т.С.; Саранча, С.Н.; Томашевская, Л.М. (Медична гідрологія та реабілітація, 2012)
Проведено оцінку ефективності санаторно-курортної реабілітації в умовах курорту Трускавець у 74 дітей після 5-річного безрецидивного періоду ремісії злоякісних новоутворень при наявності супутніх захворювань нирок, сечовивідних шляхів, гепато-біліарної системи. Встановлено сприятливий вплив питного курсу мінеральної води Нафтуся на клініко-гормонально-метаболічного статус і неспецифічні адаптаційні можливості організму.