Взаємозв’язки між параметрами ліпідного та ендокринного статусів у жінок з гіперплазією щитовидної залози, котрі прибувають на курорт Трускавець. Повідомлення 2: дискримінантний та кореляційно-регресивний аналіз - Бульба, А.Я.; Бариляк, Л.Г.; Гучко, Б.Я. (Медична гідрологія та реабілітація, 2006)
Липидный спектр плазмы 424 женщин детородного возраста с гиперплазией щитовидной железы детерминируется содержанием в плазме тироидных гормонов (Тз, Т4, ТТГ), эстрадиола, кортизола, ФСГ, а также титром антител против тироглобулина.