Усовершенствование медицинской реабилитации водителей автотранспорта путем коррекции дисрегуляторных расстройств, проявляющихся нарушением вегетативного баланса и обмена мочевой кислоты - Горша, О.В. (Медична гідрологія та реабілітація, 2008)
Представлено результати дослідження динаміки параметрів вегетативного балансу та обміну сечової кислоти під впливом розроблених реабілітаційних методик у водіїв різних вікових груп, з тривалістю професійного стажу більше 10 років. Зареєстровані нейродинамічні та метаболічні порушення регуляторних механізмів, що вивчалися, демонструють напруження гомеостатичного рівня функціонування даних систем регуляції. В цілому проведене дослідження показало, що диференційне (індивідуалізоване) застосування розроблених комплексів реабілітації дозволяє ефективно корегувати виявлені дизрегуляторні порушення у водіїв автотранспорту.