Экспериментальное исследование действия бишофита при внутреннем применении в условиях моделирования эрозивно-язвенного повреждения желудка - Золотарева, Т.А.; Насибуллин, Б.А.; Павлова, Е.С.; Родомакин, М.В.; Олешко, А.Я. (Медична гідрологія та реабілітація, 2008)
Автори досліджувані на 41-му щурі біохімічні та морфологічні наслідки внутрішньошлункового введення щурам з стресорно-виразковими ураженнями слизової шлунку бішофіту у розведенні, яке забезпечує вміст Mg↑+2 розчині в кількості 1,2 г/л. Встановлено прискорення терміну загоєння виразково-ерозивного ураження слизової шлунку, зменшення морфологічних ознак подразнення в шлунку та печінці. Мали місце зміни в системі ПОЛ/АОЗ. Бішофіт не тільки зменшує тривалість активного стану ПОЛ, але й підвищує захист організму від наслідків ПОЛ за рахунок більш активного використання природних антиоксидантів.