Супрамолекулярна хімія каліксаренів - Атамась, Л.І.; Бойко, В.І.; Драпайло, А.Б.; Єсипенко, О.А.; Кальченко, О.І.; Клячина, М.А.; Матвєєв, Ю.І.; Мірошниченко, С.І.; Родік, Р.В.; Черенок, С.О.; Кальченко, В.І. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2009)
В огляді наведені результати досліджень відділу хімії фосфоранів Інституту органічної хімії Національної академії наук України в галузі супрамолекулярної хімії каліксаренів. Обговорюються проблеми дизайну високоселективних каліксаренових рецепторів екологічно небезпечних та біологічно важливих катіонів, аніонів, нейтральних органічних молекул, у тому числі хіральних молекул та біомолекул.