Рідинна хроматографія в аналітичній та супрамолекулярній хімії каліксаренів - Кальченко, О.І.; Кальченко, В.І. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2011)
Огляд містить літературні дані та результати власних досліджень авторів із застосування методу ВЕРХ в аналітичній та супрамолекулярній хімії каліксаренів. Обговорюється хроматографічний аналіз каліксаренів та константи асоціації їх супрамолекулярних комплексів типу гість-господар з органічними сполуками різних класів, у тому числі біомолекулами. Аналізується залежність констант асоціації супрамолекулярних комплексів від структури каліксаренів та природи молекул-гостей.