Метод кількісного описання структурної гнучкості — жорсткості та конформаційної доступності — обмеженості органічних молекул - Пивоваренко, В.Г.; Карпенко, Ю.А. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2011)
Запропонований метод базується на квантово-хімічних розрахунках енергії торсійних конформерів для окремого сегмента молекули. Отримана на цій основі крива заселеності конформерів дозволяє охарактеризувати локальну структурну гнучкість за напівшириною найширшої з найвищих смуг заселеності, а локальну конформаційну доступність — за площею кривої заселеності.