Синтез нових 3-заміщених 1-алкіл-5-метил-6-(3-арил-1,2,4-оксадіазол-5-іл) тієно[2,3-d]піримідин-2,4(1Н,3Н)-діонів та їх антимікробна активність - Власов, С.В.; Коваленко, С.М.; Федосов, А.І.; Черних, В.П. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2011)
Розроблено новий ефективний підхід до синтезу похідних 1-алкіл-5-метил-6-арилтієно[2,3-d] піримідин-2,4(1Н,ЗН)-діонів. Напівпродукти — 5-метил-6-(3-арил-1,2,4-оксадіазол-5-іл)тієно[2,3-d]піримідин-2,4(1Н,ЗН)-діони одержували шляхом взаємодії 5-метил-2,4-діоксо-1,2,3,4-тетрагідротієно[2,3-d]піримідин-6-карбонових кислот із аренамідоксимами у присутності 1,1' карбонілдіімідазолу в якості куплінг-реагенту.