Числові індекси структурної гнучкості – жорсткості та конформаційної доступності – обмеженості органічних молекул. II частина - Карпенко, Ю.А.; Пивоваренко, В.Г. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2012)
Для органічних молекул та їх окремих сегментів запропоновано метод розрахунку індексів структурної гнучкості та конформаційної доступності. Розраховані для сегментів та різних молекул індекси на якісному рівні узгоджуються з результатами існуючих методів і дозволяють усунути їх недоліки та протиріччя. Отримані індекси краще, ніж опубліковані раніше узгоджуються з експериментальними даними та пояснюють їх.