ω-гетерилзаміщені α-амінокислоти - Танчук, Ю.В.; Кухар, В.П. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2006)
В огляді висвітлені проблеми синтезу ω-гетерилзаміщених αмінокислот, головним чином за двома стратегіями хімічного дизайну — конденсацією нуклеофілів із трикарбонільними сполуками і рециклізацією ("ring switching") похідних піроглутамінової кислоти.