Наближені екстремальні розв’язки для еволюційних включень субдиференціального типу - Ясінський, В.В.; Капустян, О.А. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2009)
Розглядається задача знаходження наближеного оптимального керування у формі оберненого зв’язку для еволюційного включення субдиференціального типу, яке зазнає збурень виду εF(y), де де ε > 0 — малий параметр, F — многозначне відображення. За умови, що при ε = 0 задача допускає синтез u[t, y] , доведено: формула u[t, y] реалізує наближений синтез вихідної задачі при малих ε > 0.