Вопросы экономической оценки природных ресурсов - Ляхов, А.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2005)
Приведено аналіз теоретичних і методичних підходів до оцінки природних ресурсів. Виявлено тенденцію збільшення уваги дослідників до цього питання. Запропоновано підходи: у практичному використанні диференціальної ренти при оцінці природниресурсів; розширені поняття кадастрової оцінки корисних копалин шляхом включення в це поняття соціально-екологічних і економіко-екологічних аспектів; у варіантному підході при оцінці втрат корисних копалин на основі поточної вартості. ----------