Роль бізнес-моделювання у побудові систем управлінського обліку - Поздняков, С.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2005)
Розглядаються проблеми результативності впровадження систем управлінського обліку (СУО), вдосконалення методичного підходу щодо постановки СУО на базі утворення повної бізнес-моделі підприємства; визначено та конкретизовано вплив побудови її підмоделе(бізнес-процесів, інформаційної, фінансової, організаційної, функціональної та стратегічної) на утворення певних елементів системи управлінського обліку, підкреслено важливість застосування бізнес-моделювання для постановки СУО в цілому. ---------