Шляхи подолання тоталітарних стереотипів у святковій культурі незалежної України - Курочкін, О. (Народна творчість та етнологія, 2011)
У статті на матеріалах вітчизняної преси аналізуються процеси редукції, модифікації та адаптації радянських святкових традицій у соціокультурному просторі сучасної України.