Рада з книговидання при Міжнародній асоціації академій наук та її роль у популяризації наукових видань - Вакаренко, О.Г. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2012)
З метою відновлення інформаційних потоків між академіями, обміну науковою періодикою та книжковими виданнями повноважні представники національних академій наук 15 держав Європи та Азії 23 вересня 1993 р. у Києві ухвалили рішення про створення Міжнародної асоціації академій наук (МААН). При МААН була створена Рада з книговидання (РКВ) — одна з наукових рад, що об’єднує представників академій наук — членів МААН.