Особливості декорування традиційного житла українців Буго-Дністровського межиріччя і Буджака - Кушнір, В. (Народна творчість та етнологія, 2011)
У статті проаналізовано мистецтво настінного розпису українців на теренах лісостепового й степового Буго-Дністровського межиріччя та Буджака у ХХ ст., окреслено локальні й регіональні особливості стінопису та чинники впливу на його розвиток. Традиція народного стінопису була відома українцям лісостепової та степової зони до Чорного моря. Однак тільки в лісостеповій частині регіону вона існувала до 1980‑х років. У Буджаку традиції настінного розпису були втрачені.