Особливості розвитку американської та української фольклористичної теорії на початку ХХІ століття (порівняльний аспект) - Головаха-Хікс, І. (Народна творчість та етнологія, 2011)
Стаття є спробою з’ясування джерел та відмінностей у розумінні природи фольклору й фольклорного тексту в українській та американській фольклористиці, Завданням автора є характеристика основних тенденцій в розвитку фольклористики на сучасному етапі.