Текстильні вироби в поховальній обрядовості болгар України та метрополії (компаративні студії) - Красько, Н. (Народна творчість та етнологія, 2011)
У статті на основі оригінального польового матеріалу визначається спеціальне ритуальне призначення атрибутів з текстилю в поховальній обрядовості болгар, з’ясовується їхня роль та функціональне значення. Висвітлення символіки атрибутів з текстилю дає пояснення необхідності їх використання в сучасних обрядових діях.