Український фольклор в рукописних архівах Москви (Відділ рукописів Російської державної бібліотеки та Російський державний архів літератури і мистецтва) - Коваль-Фучило, І. (Народна творчість та етнологія, 2011)
У статті подано перелік фольклорних матеріалів з відділу рукописів Російської державної бібліотеки (стисло описано невідому статтю Ф. Колесси про стан дослідження народної культури в Західній Україні, перевидано думу «Про Олексія Поповича»), а також Російського державного архіву літератури і мистецтв, зокрема одиниці зберігання з Фонду Срезневських, де віднайдено невідомі записи українських народних дум.