Із фольклорних матеріалів Харківщини - Красиков, М. (Народна творчість та етнологія, 2011)
У липні-серпні 2007 року авторові цих рядків довелося бути учасником байдаркової експедиції по Сіверському Дінцю. Маршрут проходив по території трьох областей: Харківської, Донецької та Луганської. Матеріали, які пропонуються нижче, є достатньо репрезентативними для характеристики світогляду старшого покоління населення цього регіону.